Welke vruchten wil je plukken?

Sento levert individuele – en team coaching maar ook interim-management. In tijden van verandering is professionele begeleiding een waardevolle aanvulling om
de organisatie de goede kant op te krijgen.

Individuele coaching
Individuele begeleiding helpt om een medewerker mee te laten bewegen met de ontwikkeling die de organisatie maakt. Dat kan enerzijds zijn om talent te behouden voor de organisatie maar het kan ook zijn dat je op een respectvolle manier afscheid van elkaar wilt nemen, omdat de toekomstige carrière van een medewerker buiten de organisatie ligt. Iedere vraag is maatwerk.

Ieder traject start met het scherp krijgen van de ontwikkelvraag. Als we dat helder hebben dan volgt maatwerk. Iedere ontwikkelvraag is namelijk persoonlijk. Door mijn achtergrond en opleidingen beschik ik over een breed aantal ‘instrumenten’ die ik kan inzetten om de medewerker in beweging te krijgen. Mijn jarenlange ervaring als leidinggevende zet ik ook in als coach. Samen met mijn bedrijfskundige achtergrond werk ik vanuit de driehoek coach – leidinggevende – bedrijfskundige. Een ontwikkeltraject met een coach moet tot echte resultaten leiden, die houdbaar zijn en waar zowel de werkgever als de werknemer mee vooruit kunnen.

Reken erop dat er gemiddeld genomen 6 bijeenkomsten van 1,5 uur nodig zijn. Tussen elke bijeenkomst zitten tussenpozen van 2 tot 3 weken. Dit is nodig om de inzichten te laten bezinken en te toetsen in de praktijk.

Team coaching
Teambegeleiding of –ontwikkeling kan vele doelen dienen. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet als instrument om een team beter te laten samenwerken, beter te laten aansluiten bij de veranderingen in de organisatie, te leren op een effectievere manier met elkaar te communiceren of om de betrokkenheid te vergroten. Ieder teamtraject is maatwerk. Er vindt vooraf altijd overleg met de opdrachtgever plaats.

Interim-management
Een tijdelijke leidinggevende kan helpen om de organisatie in goede banen te leiden. In mijn loopbaan binnen de financiële sector heb ik veel teams in verandering aangestuurd. Ik ben thuis in verandermanagement, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Ik sta bekend om mijn no-nonsense houding, scherpe vragen en tegelijkertijd ook om de wijze waarop ik mensen op hun gemak weet te stellen. Ik ben verbindend, analytisch sterk, kan snel tot de kern komen en snap het politieke spel binnen organisaties. Naast de opleidingen op het gebied van bedrijfskunde en coaching heb ik ervaring met LEAN en drijfveren (Management Drives, Graves).

Neem vrijblijvend contact met mij op voor tarieven en voorwaarden.